Ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός για εγκληματικότητα και πυρασφάλεια
Δυο θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες του δήμου Πηνειού, το ένα είναι καθαρά εσωτερικό του δήμου και έχει να κάνει με την αυξημένη εγκληματικότητα – και ένα γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορά όμως και τους πολίτες του δήμου Πηνειού, αυτό του νόμου για την πυρασφάλεια, η εφαρμογή του οποίου όμως δημιουργεί προβλήματα σε όλους.
Μιλώντας στο IONION FM ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, αναφέρθηκε στην μάστιγα, όπως την χαρακτήρισε, της αυξημένης εγκληματικότητας, για την οποία μάλιστα έγινε ευρεία σύσκεψη στο δήμο με την παρουσία μάλιστα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου. Συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Ανδρέας Τσαπικούνης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ηλείας, Ταξίαρχος Γιώργος Σωτηρόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων Δήμου Πηνειού.
Ο κ. Καστρινός είπε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε πλέον να εθελοτυφλούμε και να αφήνουμε να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Η τοπική κοινωνία ζει υπό διαρκή ανασφάλεια, οι πολίτες αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν ενώ και οι επαγγελματίες φοβούνται να ανοίξουν τα καταστήματά τους. Ο πυρήνας της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας έχει ονοματεπώνυμο· είναι η Γαστούνη και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πηνειού». Ο κ. Καστρινός μάλιστα, αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα –όπως είπε - του Τμήματος Πηνειού καθώς διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο με χώρο επαρκή ώστε να στεγαστούν και άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας.
Για το θέμα της πυρασφάλειας είπε πως η κεντρική κυβέρνηση νομοθετεί, φορτώνει τις ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι δήμοι είναι με πολύ μειωμένο προσωπικό και όσον αφορά τις οικονομικές δυνατότητες δεν υπάρχει μαντήλι ούτε για να κλάψουμε.
Ο κ. Καστρινός επιβεβαίωσε και τις απόψεις του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης πως δεν υπάρχουν χώροι για να μεταφερθεί τόσος όγκος κλαδιών και βλάστησης που απορρίπτεται, ούτε υπάρχει πράσινο σημείο, ωστόσο πρότεινε να δημιουργηθεί χώρος στην Τριανταφυλλιά για να μεταφέρονται δωρεάν εκεί τα κλαδιά, μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη λύση.
Οι πολίτες περιμένουν μέχρι τις 15 Ιουλίου όπου λήγει η προθεσμία, για να βρεθεί μια λύση που να είναι υλοποιήσιμη καθώς τα πρόστιμα είναι υπέρογκα και ο κίνδυνος ανάφλεξης πολλαπλάσιος καθ’ ότι τα κλαδιά δεν είναι πλέον πράσινα επί των δένδρων αλλά ξερά επί της γης