Το ΑΚΚΕΛ υπέγραψε Διακήρυξη εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων για κοινή συμμαχία διάσωσης της Ευρώπης από τον γκλομπαλισμό
Σε μία ιστορική συνάντηση για την μορφή και το μέλλον της Ευρώπης και στην σχετική υπογραφή Διακήρυξης συμμαχίας εννέα ευρωπαϊκών κομμάτων συμμετείχε το ΑΚΚΕΛ στις 12 Απριλίου στην Σόφια της Βουλγαρίας. Όπως είπε στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κολόκα ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης, τα κόμματα, που προέρχονται τόσο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εκτός αυτής, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα συστατικά δημιουργίας καινούριας ευρωπαϊκής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αν εκλέξουν ευρωβουλευτές στις επικείμενες εκλογές.
Μεταξύ των κυριότερων κοινών στοιχείων τους είναι:
-Η αποφασιστικότητά τους να αλλάξουν τις συνθήκες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ουσιαστικά να αναδημιουργήσουν μία Ευρώπη για τους πολίτες και όχι και τις πολιτικές και οικονομικές ολιγαρχίες,
-Η αποφασιστικότητά τους να ενισχύσουν την εθνική ανεξαρτησία των κρατών-μελών, ώστε ο κάθε λαός να έχει τον πρωταρχικό λόγο για το μέλλον του και
-Η αποφασιστικότητά τους να αποφύγουμε τον πόλεμο δίνοντας προτεραιότητα στην ειρήνευση στην Ουκρανία δεδομένου ότι όλα τα κόμματα έχουν δεχθεί πυρά από το κάθε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές καθεστώς λόγω της φιλικής στάσης τους προς την Ρωσία και την άρνησή τους να υποταχτούν στην εγκληματική επιβολή εχθρότητας για εξυπηρέτηση άνομων δυτικών συμφερόντων.
Όλα τα κόμματα προέρχονται από άτομα τα οποία έχουν ήδη προσπαθήσει να συνεργαστούν και να εκφραστούν μέσα από πολιτικούς χώρους και σε αυτή την πορεία τους έφτασαν να ιδρύσουν τα συγκεκριμένα κόμματα πολιτικής ακεραιότητας καθαρότητας και πραγματικής ανεξαρτησίας από τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης, απελευθερωμένα από το ανύπαρκτο πια και διχαστικό δίλημμα του αριστερά-δεξιά τον προηγούμενου αιώνα, γνωρίζοντας ότι η πραγματική και μοναδική απειλή σήμερα είναι η καταστροφική πορεία της παγκοσμιοποίησης αυτής της γκλομπαλιστικής λαίλαπας που καταστρέφει εθνικά κράτη και κοινωνίες.
Οι υπογράφοντες εκπρόσωποι-πρόεδροι και τα αντίστοιχα κόμματα όπως εμφανίζονται στην Διακήρυξη της Σόφιας είναι:
• Kostadin Kostadinov (Vazrazhdane) Bulgaria
• Evangelos Tsiompanidis (AKKEL) Greece
• Natalia Parasca (Revival) Moldova
• Roelof Dekker (Forum for Democracy) Netherlands
• Milan Uhrik (Republic Movement) Slovakia
• Goran Igic (Oathkeepers) Serbia
• Janos Argyelan (Our homeland Movement) Hungary
• Gustav Kasselstrand (Alternative for Sweden) Sweden
• Nicolas Rimoldi (MASS-VOLL) Switzerland
Εκπροσώπους έστειλαν οι Εναλλακτική για την Γερμανία» (Γερμανία), «Πατρίδα μας» (Ουγγαρία), «Ελευθερία και Άμεση Δημοκρατία» (Τσεχία) και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (ΤΡΑΜΠ - ΗΠΑ). Η υπογραφή της Διακήρυξης από τον πρόεδρο του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, Βάκη Τσιομπανίδη, καθιστά το ΑΚΚΕΛ το μοναδικό ελληνικό κόμμα εντός της μελλοντικής Ομάδας, ώστε ο εκλογικός συνδυασμός του να αξιοποιήσει τις ενισχυμένες προοπτικές της.
Ο Κ. Τσιομπανίδης στιγμάτισε επίσης την αντιδημοκρατική κίνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ορίσει παράβολο ύψους 20.000 (!)προκειμένου να συμμετάσχει ένα κόμμα στις εκλογές. Όπως είπε, το παράβολο στην Βουλγαρία είναι αξίας 500 ευρώ
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ:
Η Ευρώπη βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση. Τα αξιακά θεμέλια του ευρωπαϊκού πολιτισμού απειλούνται και αμφισβητούνται από την επιθετικότητα των παγκοσμιοποιητικών ιδεολογιών. Η δημοκρατία και το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση αντικαθίστανται από τη δικτατορία μιας γραφειοκρατίας μη εκλεγμένης και υπεύθυνης σε κανέναν. Η οικονομική ασφάλεια απειλείται από τα συμφέροντα διεθνών εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Η ελευθερία του λόγου δίνει τη θέση της στην επιθετική λογοκρισία. Ένας πόλεμος διεξάγεται στην ήπειρο που θα μπορούσε να κατακλύσει την ήπειρό μας – για τρίτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη μορφή της δεν μπορεί να παράσχει θεσμική απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις. Η ατζέντα όσων ισχυρίζονται ότι είναι οι ηγέτες της διαφέρει ουσιαστικά από την ατζέντα της πλειοψηφίας των πολιτών. Η κρίση εμπιστοσύνης σε αυτήν την ΕΕ λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις που απειλούν το μέλλον του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Με γνώμονα τις αρχές μας (μπορούν να παρατίθενται), ενωνόμαστε πίσω από τους ακόλουθους στόχους στην επόμενη θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
1. Η Ευρώπη πρέπει να πάψει να είναι ένας οικονομικός χώρος που κυριαρχείται από τα συμφέροντα διεθνών εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Η ήπειρός μας πρέπει να είναι ένας πολιτικός χώρος σχέσεων και συνδέσεων μεταξύ ισότιμων και κυρίαρχων κρατών.
2. Πρέπει να σταματήσει η εξουσία της αλόγιστης γραφειοκρατίας. Η δημοκρατική εξουσία ανήκει στους πολίτες και αυτοί, όχι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θέλουν να ζήσουν.
3. Ο πόλεμος στην Ευρώπη πρέπει να σταματήσει - μέσω ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός βασίζεται στην ειρήνη. Ως εκ τούτου, η Ευρώπη πρέπει να γίνει ένας ανεξάρτητος και ισχυρός παράγοντας στη διεθνή πολιτική.
Οι επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιούνται σε μια πολύ σημαντική ιστορική στιγμή. Αν δεν πούμε κατηγορηματικά τώρα ότι δεν γίνεται πια έτσι, αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να χάσουμε την Ευρώπη μας. Εμείς που στεκόμαστε με τις υπογραφές μας κάτω από αυτή τη δήλωση, δεν θα το επιτρέψουμε!