Υποψήφιος στην Περιφέρεια με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ο Ανδρέας Κλαυδιανός


Υποψήφιος με την “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” του Βασίλη Χατζηλάμπρου, ο κτηνίατρος Ανδρέας Κλαυδιανός, με έμφαση στην παραγωγική κτηνοτροφία, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος στον τότε Δήμο Γαστούνης, μέλος της διοικούσας επιτροπής του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, πρώην αντιπρόεδρος στον Αίαντα Γαστούνης. Ο κ. Κλαυδιανός όπως είπε, ανήκει στον ευρύτερο Δημοκρατικό Πατριωτικό χώρο, σε κανένα όμως κομματικό. Έχει συγγράψει το βιβλίο “Η Κτηνοτροφία ως Παράγοντας Ευημερίας και οι εγκληματικές πολιτικές του ελληνικού κράτους”.

Μιλώντας στο ΙΟΝΙΟΝ FM και την ΠΡΩΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ ανέπτυξε τους λόγους της υποψηφιότητάς του.

Οι βαθιές πελατειακές σχέσεις είναι, κατά τη γνώμη του, η αιτία που οι πολίτες δεν ψηφίζουν εναλλακτικές προτάσεις, παρόλο που θεωρητικά αποδέχονται τις απόψεις της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

 Όπως είπε, την περίοδο 2009-2020 υπήρξε κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα -20% στον αριθμό των εκμεταλλεύσεων και η περιφέρεια δεν έκανε τίποτα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, γιατί ακολουθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που συμβαίνει από την εποχή της ένταξής μας στην Ε.Ε. . Η Περιφέρεια, δια του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλόπουλου, απαγόρευσε την εκτροφή οικόσιτων ζώων σε 11 πόλεις του νομού. Θέλουν να στρέψουν τον κόσμο στα σκουπίδια των πολυεθνικών, όπως είπε χαρακτηριστικά, προτρέποντάς τον να τρέφεται με σκουλήκια και τεχνητό “κρέας”. Οι λόγοι που ισχυρίζονται ότι γίνεται, είναι περιβαλλοντικοί. Όσον αφορά τα χωριά κάτω των 500 κατοίκων, επιτρέπεται εκτροφή μέχρι 3 ζώων. Αντίθετα “φυτεύουν ” φωτοβολταϊκά σε γόνιμα εδάφη ενώ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την πολιτική της κυβέρνησης.

Επί του πρακτέου στο νομό, ο κ. Κλαυδιανός είπε πως πρέπει να δημιουργηθεί Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων, που θα μειώσει την ψαλίδα τιμών παραγωγού-καταναλωτή έως και 8 φορές και ενώ υπάρχει η νομοθεσία, δεν εφαρμόζεται ακόμα, ενώ οι μόνοι που ευνοούνται είναι οι μεσάζοντες. Υπάρχουν περιζήτητα στο εξωτερικό ελληνικά προϊόντα, το λάδι, οι ελιές, τα κρασιά, το μέλι, η σταφίδα, φρούτα του δάσους κ.λ.π., που είναι αδύνατη η προώθησή τους στις μεγάλες αγορές κατά μόνας.

Ο ρόλος της Περιφέρειας θα έπρεπε να είναι η ανάπτυξη της Ιδέας του Συνεργατισμού και η επαφή των παραγωγών με τις διεθνείς αγορές μέσω της δημιουργίας γραφείου για την διευκόλυνση του εμπορίου. Μέχρι τη δεκαετία του ᾽70 η Ελλάδα ήταν αυτάρκης σε μαλακό σιτάρι κι έκανε και εξαγωγές. Αυτή τη στιγμή η αυτάρκεια είναι 10%. Πάνω από 5.000 τόνοι σόγιας είναι η ετήσια ανάγκη του νομού και η ποσότητα αυτή είναι εισαγόμενη και μεταλλαγμένη ενώ με την καλλιέργεια περίπου 10.000 στρεμμάτων (0,01% της καλλιεργήσιμης Ηλειακής γης) θα μπορούσε να παραχθεί και να πάψει η συναλλαγματική αιμορραγία άνω των 3.000.000 ευρώ ετησίως από εισαγωγές.

Εδώ μπαίνει το ερώτημα του οφέλους των φωτοβολταϊκών στον πρωτογενή τομέα, όπου θα υπήρχε όφελος μόνο αν λειτουργούσαν ανταποδοτικά, απαλλάσσοντας τους αγρότες από την ενεργειακή ανασφάλεια και τα ΤΟΕΒ από τα συσσωρευμένα χρέη προς την ΔΕΗ.

Η Πράσινη Ανάπτυξη είναι το πρόσχημα για όλα αυτά και η χρηματοδότησή της γίνεται δυστυχώς από τον κόσμο, γιατί κλείνουν τα εργοστάσια λιγνίτη και παίρνουν τα λεφτά από τους πολίτες.

Όσον αφορά στους σταθμούς παραγωγής βιοαερίου, (ένας σχεδιασμός υπήρχε και στον Νομό Ηλείας, στη Γαστούνη αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ), αυτοί μπορούν να αξιοποιήσουν όλα τα οργανικά απόβλητα, να αποσυμφορηθεί το περιβάλλον και να παραχθεί ηλεκτρική, θερμική και κινητική ενέργεια, όπως στη Δανία και τη Σουηδία, τόνισε ο κ. Κλαυδιανός.

Τέλος, έθεσε την ανάγκη ίδρυσης ενός Πανεπιστημίου στην Ηλεία, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον διεθνούς αναγνώρισης Έλληνα ιστορικό των ιδεών Παναγιώτη Κονδύλη, που γεννήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και θα μπορούσε να υπάρχει στο Νομό με εφαλτήριο τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

επιστροφή